25.02.2021
Έσχατοι καιροί - θα επιλέξει η ανθρωπότητα τη Χρυσή χιλιετία;

Έσχατοι Καιροί – ποιά επιλογή θα κάνει η ανθρωπότητα;

Γραπτή μορφή της εκπομπής «ТО ΚΛΙΜΑ. ТО ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ» με τη συμμετοχή του Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ. Μέρος 3

(Σημείωση, οι συντομογραφίες στο κείμενο: παρουσιάστρια Τατιάνα – T , Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ – IM)

 0:23:36 — 0:43:05

Τι συνέβη πραγματικά στις 21 Δεκεμβρίου 2012; Γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται, αλλά το συνειδητό τους δεν θέλει να πιστέψει ότι έχουν έρθει οι έσχατοι καιροί; Πώς η πτώση της πνευματικότητας στην κοινωνία  συνδέεται με μια έντονη κλιματική αλλαγή; Ποιό είναι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης; Τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι, για να φτάσει η Χρυσή Χιλιετία; Θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε μόνο με την ένωση σε πνευματική βάση. Το κίνημα ΑΛΛΑΤΡΑ είναι ένα παράδειγμα ένωσης των ανθρώπων από διάφορες χώρες του κόσμου με πνευματικά και ηθικά θεμέλια.

Προηγούμενο άρθρο: «Προβλέψεις – η παγκόσμια κλιματική αλλαγή είναι αναπόφευκτη». Μέρος 2

Τι συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου 2012;

Τ: Το θέμα του τέλους του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες, φυσικά, είναι πολύ συχνό… Και υπήρχαν προβλέψεις από διάφορους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του 1996, όταν κυκλοφορούσαν φήμες στα παγκόσμια ΜΜΕ, ότι η Γη θα συγκρουστεί ξανά με έναν κομήτη, για εκείνη την φορά ήταν ο κομήτης Hale-Bopp, αλλά δεν συνέβη. Θυμόμαστε το έτος 2000, όταν οι άνθρωποι περίμεναν, τι θα συμβεί τελικά στην αλλαγή της χιλιετίας, περίμεναν το χτύπημα του  ρολογιού, αλλά τίποτα δεν συνέβη.

Αλλά, βέβαια, η μεγαλύτερη αναστάτωση που προκλήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπήρξε σχετικά με την ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012. Αυτή είναι η περίοδος που έληξε το ημερολόγιο των Μάγιας, και υπήρχαν διάφορες προβλέψεις: και ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής και ότι η Γη θα συγκρουστεί με κάποιον πλανήτη “Χ” και ότι θα υπάρξει κάποιου είδους κατακλυσμός. Όλοι προετοιμάστηκαν…

IM: Στην πραγματικότητα, κανένας δεν προετοιμάστηκε. Μιλούσαν πολύ γι ‘αυτό, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν το πίστευε.

Τ: Αυτό είναι ενδιαφέρον, Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, τι βγαίνει, ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 — το σύστημα εστιάστηκε περισσότερο στην ημερομηνία αυτή. Τι είναι αυτή η ημερομηνία; Τι συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου 2012;

IM: Θα έλεγα: είναι η αρχή του τέλους ή η αρχή της αρχής. Τι συνέβη πραγματικά; Είχαν συμβεί πολλά: αυτή είναι η αρχή της εποχής του Σταυροδρομίου. Είναι αυτό που έγινε στην πραγματικότητα. Ξεκίνησε να μετράει ο χρόνος.

Αν πάρουμε τον κύκλο του ανθρώπινου πολιτισμού: ισούται με 12.000 χρόνια. Ενώ ο μικρός κύκλος — είναι η εποχή του Σταυροδρομίου. Αυτή είναι η ώρα που οι άνθρωποι επιλέγουν: να  ζήσουν ή να πεθάνουν. Και αυτό το γεγονός — σηματοδότησε το δωδέκατο έτος.

Με απλά λόγια, 21 Δεκεμβρίου 2012 — είναι η αρχή της εποχής του Σταυροδρομίου, που θα διαρκέσει (είναι εύκολο να υπολογίσετε, και πάλι, κάνουμε φουτουριστικές προβλέψεις μαζί σου) 12 χρόνια. Με τι θα βγει η ανθρωπότητα σε 12 χρόνια, αυτό και θα γίνει.

Η εποχή του Σταυροδρομίου, έσχατοι καιροί

Και ποια είναι η περίοδος εφαρμογής στη συνέχεια, μετά την επιλογή; Δεν είναι δύσκολο να μετρηθεί. Αλλά δεν είναι με τίποτα εκατοντάδες και ούτε χιλιάδες χρόνια,και ούτε καν δεκάδες. Και πάλι, πόσος χρόνος θα δοθεί για την υλοποίηση. Συνεχόμενα επαναλαμβανόμενος (T: Δώδεκα …) μικρός κύκλος.

Δηλαδή, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, και αυτό μπορεί να είναι αμέσως, ή ίσως λίγο αργότερα, αλλά όχι περισσότερο από αυτή την περίοδο. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα είναι από μια μέρα στην άλλη. Αυτή η διαδικασία είναι αργή, μπορεί να επεκταθεί για μερικά χρόνια. Αλλά αν ξεκινήσει, δεν θα έχει την αντίθετη εξέλιξη.

Η σημασία της ανθρώπινης επιλογής στους έσχατους καιρούς

Τ: Δηλαδή, στην ουσία,η ανθρωπότητα έχει την ευκαιρία να κάνει αυτό το (IM: Вήμα) εσωτερικό βήμα, αυτή την εσωτερική επιλογή τώρα.

IM: Ναι. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσοι άνθρωποι, ας πούμε, ελέγχονται από … πώς θα μπορούσα να το πω πιο ευγενικά, γενικά, όχι από τον εαυτό τους…

Τ: … αλλά από το συνειδητό.

IM: Απολύτως σωστά.

Т: Μιλήσατε επίσης για την κυκλικότητα, και επίσης πολλά … και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν αυτό, που Εσείς μόλις είπατε για την κυκλική φύση των διαδικασιών και …

IM: Όμως το γνώριζαν αυτό.

Т: Ναι. Και στην αρχαιότητα γνώριζαν για αυτό.

Ποιό είναι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης;

IM: Και στην αρχαιότητα γνώριζαν. Νομίζεις ότι τώρα δεν το γνωρίζουν; Το γνωρίζουν. Αλλά δεν είναι συνηθισμένο το να μιλάμε γι ‘αυτό, γιατί… για να μην υπάρξει πανικός ή και κάτι άλλο, επειδή οι άνθρωποι μπορεί και να σηκώσουν τα χέρια τους ψηλά. Και αν σηκώσουν τα χέρια τους – θα σταματήσουν να αγοράζουν.

Και στον δικό μας πολιτισμό τι είναι το πιο σημαντικό; Οι αγοραπωλησίες. Και μια κοινωνία των καταναλωτών τι πρέπει να κάνει όλη την ώρα; Να καταναλώνει. Δεν είναι έτσι; Διατηρεί έτσι τα πάντα …αυτό είναι και το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μια απλή ερώτηση, ποιο είναι το νόημα της ανθρωπότητας μας; Ο καθένας από εμάς βρίσκει κάποια δικαιολογία για τον εαυτό του, για ποιό λόγο είναι εδώ, — ορθή ή λανθασμένη  — είναι όμως  επιλογή του ίδιου του ανθρώπου. Και ποιο είναι το νόημα της ίδιας της ύπαρξης των ανθρώπων, της ανθρωπότητας στο σύνολό της;

Т:  Τους ξεφεύγει αυτό το σημείο, ναι, εκείνο όπου κάθε άτομο πρέπει να έρθει. Αλλά, πράγματι, αυτό λέγεται και στις θρησκείες, αν κοιτάξουμε την εσχατολογία, ειπώθηκε για τη σπουδαιότητα της ανθρώπινης επιλογής, ειδικά σε αυτές τις μέρες, τις έσχατες ημέρες, ότι απαιτείται η ενεργός στάση των ανθρώπων.

Το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης

Οι άνθρωποι αισθάνονται, αλλά δεν θέλουν να πιστέψουν, ότι έχουν έρθει οι έσχατοι καιροί

IM: Λοιπόν, εσύ πάλι λες εδω: «οι έσχατες ημέρες». Και τι σημαίνει το «οι έσχατοι  καιροί»? Και πόσες φορές έχουν ανακηρυχθεί αυτές οι έσχατες ημέρες;

Τ: Ναι, αλλά και εδώ πάλι, βέβαια, αν δούμε, πώς το ανθρώπινο συνειδητό αντιλαμβάνεται τώρα αυτού του είδους τις πληροφορίες, για το ότι θα υπάρξει το τέλος του κόσμου …

IM: Φυσικά. Δεν έχει ανακοινωθεί πριν από χιλιάδες χρόνια, ότι ήταν οι τελευταίες ημέρες; (Т: Εδώ είναι ενδιαφέρον το πώς λειτούργησε το σύστημα. Δηλαδή, είναι πολύ …). 80 χρόνια αφότου έφυγε ο Ιησούς, ανακοίνωσαν για τις τελευταίες ημέρες.

Και έτσι συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Και όταν αναπτύχθηκαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εμφανίστηκε το Διαδίκτυο και τα λοιπά, δεν μιλάνε γι ‘αυτό; Σχεδόν κάθε χρόνο είναι το τέλος του κόσμου (Τ: Λοιπόν, αναρωτιέμαι τι …). Εσυ η ίδια τα είπες τώρα.

Τ: Είναι ενδιαφέρον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι στην κοινωνία, αισθάνονται ότι είναι κοντά…

IM: Αυτό είναι και το πρόβλημα της ανθρωπότητας, καταλαβαίνεις; Ο Άγγελος, που βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο, το αισθάνεται,αυτο που αποκαλούμε εμείς Προσωπικότητα, αυτός αισθάνεται την αλήθεια και καταλαβαίνει.

Αλλά το κυρίαρχο συνειδητό, του απαγορεύει ακόμα και να κινηθεί. Και αμέσως εμφανίζονται πολλές ανησυχίες στον άνθρωπο: ήτε προβλήματα υγείας, ήτε κάποια άλλα, και πολύ πιο σημαντικά από την επιβίωση. Δεν είναι έτσι; (Τ: Ναι) Και αν πάρουμε  όλη την κλίμακα της ανθρωπότητας, τότε αμέσως εμφανίζονται κάθε είδους κρίσεις, κάποιες επιπλοκές: γεωπολιτικά, μακροοικονομικά ζητήματα που έρχονται στο προσκήνιο, σωστά; Τώρα, γενικά, η κατάσταση είναι οξεία, μέχρι και τον πυρηνικό πόλεμο.

Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έρχεται οι έσχατοι καιροί

Тο συνειδητό δεν πιστεύει ως το σημείο της μη αναστρεψιμότητας

Т: Έχει ενδιαφέρον, το ότι γενικά το σύστημα προετοίμαζε τους ανθρώπους. Αποδεικνύεται πως οτιδήποτε… οποιαδήποτε αναφορά …

IM: Και εδώ ανέφερες το κλειδί: το σύστημα προετοίμαζε τους ανθρώπους.

Т: Τους είχε επεξεργαστεί.

IM: Φυσικά. Εφόσον ειπώθηκε: κανείς δεν ξέρει, πότε θα συμβεί αυτό. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει, επειδή η επιλογή είναι των ανθρώπων. Αλλά όταν η επιλογή θα έχει γίνει τότε όλα θα είναι πια ξεκάθαρα.

Т: Απλώς αυτό επιβεβαιώνει, το ότι μια τέτοια ενεργοποίηση του συστήματος είναι μέσα απο αυτες τις γενιές που ζουν τώρα, οι οποίες έρχονται σε επαφή με αυτές τις πληροφορίες, αυτό επιβεβαιώνει επίσης ότι τα γεγονότα πραγματικά θα συμβούν στο πλαίσιο αυτής της γενιάς, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία με τη βοήθεια του συνειδητού, με τη βοήθεια των ΜΜΕ.

Και οι άνθρωποι τώρα πραγματικά δεν πιστεύουν λίγο σε αυτές τις πληροφορίες. Κάποιος νομίζει πώς είναι ένα αστείο (IM: Φυσικά και δεν πιστεύουν), κάποιος νομίζει ότι πρόκειται για φάρσα, ότι θέλουν ξανά να  κερδίσουν χρήματα από αυτούς.

IM: Δεν είναι έτσι, πόσες φορές έχουν κερδίσει; Ναι, κερδίζουν συνεχώς. Είπες για το 2012, και πόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προωθούσαν, ας πούμε, αυτές τις πληροφορίες.

Πόσοι άνθρωποι κέρδισαν χρήματα από αυτό; Οι άνθρωποι πίστευαν; Όχι, δεν πίστευαν. Το συνειδητό, δεν πιστεύει σε αυτό. Δεν πιστεύει μέχρι το σημείο της μη αναστρεψιμότητας, ας πούμε έτσι. Αλλά όταν έρχεται πιά η κατανόηση, ότι αυτό είναι το «τέλος», τότε αρχίζει ο πανικός. Όμως τότε δεν υπάρχει πια νόημα να κάνουμε κάτι.

Тο συνειδητό δεν πιστεύει ως το σημείο της μη αναστρεψιμότητας

Το πιο βασικό είναι να αποκτήσουμε Ζωή

Τ: Απλά αυτήν την στιγμή, στο σημείο εκείνο, που θα φτάσουν οι άνθρωποι, πόσο σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι και πόσο σημαντική είναι η εδραίωση των ανθρώπων, για να…

IM: Θα το πω έτσι: κανείς δεν ξέρει τώρα, τι επιλογή θα κάνει η ανθρωπότητα. Αλλά ό, τι και αν γίνει, είναι πολύ πιο σημαντικό το να αποκτήσεις τη Ζωή τώρα και να διαχειριστείς  σωστά τον πιο βασικό πόρο, για τον οποίο είπα, — αυτός είναι ο χρόνος και η προσοχή. Εκεί που επενδύεται,αυτό ο άνθρωπος και γίνεται. Αν επενδύει στην Ζωή, αποκτά Ζωη, και τότε δεν έχει σημασία το τι θα συμβεί.

ο κύριος ανθρώπινος πόρος είναι ο χρόνος και η προσοχή

Όλοι οι άνθρωποι, που βρίσκονται εδώ, είναι θνητοί. Αργά ή γρήγορα όλα τελειώνουν. Και ο χρόνος τρέχει πλέον πολύ πιο γρήγορα, και όλοι το νιώθουν. Και η διαδικασία της επιτάχυνσης του χρόνου: μόλις είχαμε άνοιξη — ήρθε το φθινόπωρο, μόλις γιορτάσαμε το Νέο Έτος — ήρθε το καλοκαίρι. Λοιπόν, έτσι δεν είναι;

Και όλοι το παρατηρούν, ακόμα και τα μικρά παιδιά. Αν λένε «όσο ο άνθρωπος είναι μικρός, ο χρόνος τρέχει πιο αργά, ενώ σε έναν ενήλικα ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα», τώρα πιά ακόμη και στα παιδάκια ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα.

Αλλά το ερώτημα είναι, που ξοδεύεις αυτον τον χρόνο. Και αν το σπαταλάς στο γήινο και ζεις, ας πουμε, μόνο με το σήμερα, τότε στην σημερινή μέρα και θα μείνεις. Ενώ είναι σημαντικό να μπεις στο αύριο, το οποίο θα είναι ατελείωτο. Αυτό είναι το σημαντικό.

Πού ξοδεύεις τον χρόνο - στη ζωή ή στη ψευδαίσθηση

Αλλα τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχουν για οτιδήποτε. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί αύριο; Και θα υπάρξει αυτό το αύριο; Για αυτούς, σίγουρα θα υπάρξει. Αυτό είναι το σημαντικό.

Ο πιο πολύτιμος πόρος των έσχατων καιρών

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να φέρουν τη χρυσή χιλιετία

T:Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, αλλά στο τέλος των καιρών του Σταυροδρομίου, αν οι άνθρωποι κάνουν μια επιλογή προς την κατεύθυνση του πνευματικού, προς την κατεύθυνση της εύρεσης της Ζωής, προς όφελος…

IM: Τότε παίρνουν δώδεκα χιλιάδες χρόνια, όπως λένε «χρυσή χιλιετία». Αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα τελειώσει και αυτό, και πάλι θα φτάσουμε εκεί που είμαστε τώρα. Είναι αναπόφευκτο.

Т: Και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για να μπορέσει η «χρυσή χιλιετία» να συμβεί,για να γίνει  αυτό;

IM: Οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν άνθρωποι, ελεύθεροι από τη δικτατορία του θηρίου μέσα τους. Αυτό είναι σημαντικό. Καταλαβαίνεις ποιό είναι το πρόβλημα;

θα έλεγα, πως λιγότερο από το 1% του συνολικού πληθυσμού, επιβάλλει οτιδήποτε αρνητικό στο υπόλοιπο πληθυσμό της κοινωνίας. Αυτοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που ελέγχονται πλήρως από το συνειδητό ως μέρη του  συστήματος, ή πιο απλά, εκείνοι που χειραγωγούνται από τον διάβολο. Αλλά είναι πολύ δραστήριοι και θορυβώδη.

Και πάνω από το 99% είναι παθητικοί. Και πολύ λιγότεροι από αυτούς, πολύ λιγότεροι είναι οι άνθρωποι που έχουν έστω μια μικρή πνευματική ελευθερία (έστω μιά μικρή — το τονίζω). Όσοι αισθάνονται, καταλαβαίνουν, αλλά είναι ακριβώς, όπως το υπόλοιπο 98% (καλά, ακόμα περισσότερο από το 98%), είναι παθητικοί.

Αλλά αν όλοι οι άνθρωποι θα είχαν σταματήσει να σιωπούν, τότε όλα θα είχαν αλλάξει. Και ανεξάρτητα από το πόσο και αν θα φώναζαν οι άλλοι, όσο θόρυβο και αν θα έκαναν, τότε, όπως λένε, μέσα στον ψίθυρό μας οι κραυγές τους δεν θα ακούγονταν. Δεν είναι έτσι;

έσχατοι καιροί- εάν οι άνθρωποι σταματήσουν να σιωπούν, όλα θα αλλάξουν

Τ: Αυτό είναι κλειδί, το ότι μέσα σε ψίθυρο … το ότι ο Πνευματικός Κόσμος, δεν  κάνει φασαρία, δεν είναι έντονος, ούτε θορυβώδης, δεν φωνάζει, αλλά είναι βαθύς, ήσυχος, όμως …

IM: Και για ποιό λόγο να φωνάζει κανείς; Το συνειδητό φωνάζει. Ο διάβολος, είναι πάντα θορυβώδης, κάνει φασαρία, επειδή είναι θνητός, είναι πεπερασμένος. Από ανθρώπινη άποψη, το σύστημα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σε σχέση με τον Πνευματικό Κόσμο είναι — μια στιγμή, το σύστημα είναι σαν μια ψευδαίσθηση.

Το σύστημα είναι μια ψευδαίσθηση

Οι άνθρωποι μπορούν να ενωθούν

T: Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, αυτό είναι επίσης ένα ερώτημα: το σύστημα επιβάλλει στους ανθρώπους να αμφιβάλλουν, ότι θα έχουν χρόνο να ενωθούν. Μετά από όλα, τόσο πολύ χρόνο, φαίνεται …

IM: Έχουμε πει πολλές φορές ότι κανείς δεν χωρίζει τους ανθρώπους, περισσότερο από τον διάβολο. Αλλά εκεί ακριβώς είναι και η επιλογή των ανθρώπων, ποιον πρέπει να υπηρετήσουν: Τον πνευματικό Κόσμο ή τον διάβολο. Δεν είναι έτσι;

Τ: Ναι.

IM: Για αυτό και δίνεται (Τ: Ναι) αυτό το χρονικό διάστημα, γι ‘αυτό και τους βοηθούν. Αλλά και πάλι, δεν μπορείς να κάνεις την επιλογή για τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος στην επιλογή του. Αυτό είναι το υπέρτατο δώρο, που μπορεί να κερδίσει τέτοιο πλάσμα, όπως ο άνθρωπος, — αυτό είναι το δικαίωμα επιλογής: να ζήσει κανείς ή να πεθάνει. 

Το κίνημα «ΑΛΛΑΤΡΑ» αποτελεί παράδειγμα παγκόσμιας ένωσης ανθρώπων

Τ: Ξέρετε, το συνειδητό σαν να υποτιμά τον ρόλο των ανθρώπων, που μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους.

IMΟι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά. Και τίποτα δεν τους εμποδίζει να βρουν την ενότητα, απολύτως τίποτα, εκτός από τις σκέψεις στο κεφάλι τους, που προέρχονται από το διάβολο.  Τίποτα περισσότερο.

Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά

Τ: Εφόσον οι συμμετέχοντες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Κινήματος «ΑΛΛΑΤΡΑ», είναι ακριβώς ένα παράδειγμα αυτού … (IM: Και το αποδεικνύουν). Ναι, αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι, ενωμένοι, πολύ γρήγορα …

IM: Λοιπόν, πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι είναι το «ΑΛΛΑΤΡΑ». Δεν έχουμε κανένα οικονομικό συμφέρον ο ένας από τον άλλον. Κανείς δεν γδέρνει κανέναν, κανένας δεν επιβάλλει καμία θρησκεία σε κανέναν, επειδή στο «ΑΛΛΑΤΡΑ» έχουν ενωθεί άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών όλου του κόσμου. Οι άνθρωποι είναι απολύτως ελεύθεροι, και αυτοί ενώνονται.

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός, ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να προσπεράσουν τον σατανά. Και αυτό είναι αλήθεια. Αλλά γι ‘αυτό πρέπει να καταβάλει κανείς προσπάθεια και να ξοδεύει την προσοχή του σε καλά πράγματα, και τον χρόνο να ξοδεύει σε καλά πράγματα. Τότε όλα είναι δυνατά.

Τ: Πράγματι, Εσείς είχατε πει, πως το σύστημα επιβάλλει τον διαχωρισμό. Αλλά ειδικά οι συμμετέχοντες μας — είναι ένα παράδειγμα αυτής της ενοποίησης, της εδραίωσης των ανθρώπων, επειδή πόσες διαφορετικές εθνικότητες, πόσα άτομα και πόσο διαφορετικής κοινωνικής κατάστασης, και από διάφορα μέρη του κόσμου αποδεικνύουν, ότι έτσι απλά …

Ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται, ότι δεν ήρθε μάταια σε αυτόν τον κόσμο.

IM: Καταλαβαίνεις, η εθνικότητα (Τ: Ναι), όλα τα καθεστώτα — επιβάλλονται από τον σατανά. Δεν υπάρχει διαφορά, πιστέψτε με.

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων. Ο Аγγελος δεν έχει εθνικότητα, ο Аγγελος δεν έχει φύλο και δεν έχει ιδιοκτησία στην γη. Αυτά δεν είναι δικά του! Αυτά όλα είναι επίγειες υποθέσεις. Δεν είναι έτσι;

Т: Φυσικά

IM: Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ τους; Ποιος ήταν, από ποιό γένος ή κάτι άλλο, τι κεφάλαιο του άνηκε; Το βασικό ανθρώπινο κεφάλαιο — είναι ακριβώς εκείνος ο Άγγελος μέσα τους. Μόνο σε αυτόν, αποκλειστικά σ’αυτόν μπορεί να έρχεται βοήθεια από τον Πνευματικό κόσμο.

Το βασικό ανθρώπινο κεφάλαιο

Ενώ στο ανθρώπινο συνειδητό — απο τον διάβολο, και από το ίδιο το σύστημα, ναι. Αν κάποιος ονειρεύεται τον πλούτο, αν είναι αφοσιωμένος και έτοιμος να «πουλήσει την ψυχή»,  του όπως λένε (μόνο που όχι να «πουλήσει την ψυχή» του, αλλά να προδώσει τον Άγγελο μέσα του, να προδώσει τον εαυτό του, αυτόν, που στην πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος), για κάποια καραμέλα, αλλά και πάλι, θα μπορέσει να την αποκτήσει, μονο στην περίπτωση, εάν το σύστημα έχει συμφέρον από αυτόν.

Τότε το σύστημα θα του δώσει αυτή την καραμέλα. Και τότε τι; Όσες καραμέλες και αν πάρεις, τι θα τις κάνεις; Πόσες πραγματικά χρειάζεται ο άνθρωπος, για να το απολαύσει; Αυτό είναι η απόλαυση; Μια απλή ερώτηση.

Αυτό είναι μια απόλαυση για αυτούς, που δεν ξέρουν, τι είναι ο Πνευματικός Κόσμος και τι είναι στην πραγματικότητα η αληθινή Αγάπη, και τι είναι  η ειλικρινής και πραγματική ευτυχία. Για αυτούς η  «καραμέλα», σημαίνει κάτι.

Αλλά όταν υπάρχει με τι να συγκρίνουμε … Αυτό είναι το νόημα. Το κακό είναι, πως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι χάνουν και με τι ανταλλάσσουν την ζωή τους. Επειδή, κάθε άνθρωπος αισθάνεται, ότι δεν ήρθε μάταια σε αυτόν τον κόσμο, ότι ήρθε εδώ με κάποια αποστολή.  Αλλά το συνειδητό αντικαθιστά αμέσως. Και τι αρχίζουν να κάνουν οι άνθρωποι;

Τ: Θεωρούν, ότι η σωτηρία — είναι η συσσώρευση κάποιου είδους πλούτου. Και το σύστημα επίσης δείχνει, και λέει (IM: Φυσικά) ότι, πιθανότατα,θα σωθεί αυτός, που έχει τα μέσα, αυτός θα προλάβει να δραπετευσει.

IM: Που; Κανένας δεν θα ξεφύγει από αυτή τη σφαίρα, αν δεν αποκτήσει τη Ζωή. Πού να ξεφύγει; Υπάρχει μόνο μία Πύλη, αλλά πρέπει να την κερδίσεις. Πρέπει να γίνεις τι:ένας μικρός ζημιάρης δαιμονάκος ή ένας Аγγελος; Ως εκ τούτου και έλεγαν, και σύγκριναν τον Πνευματικό Κόσμο με τους ουρανούς, ότι ένα άτομο πρέπει να ξεφύγει από αυτή τη σφαίρα. Οι πύλες για τον παράδεισο βρίσκονται μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο, όχι κάπου στο διάστημα.

Οι πύλες στον παράδεισο βρίσκονται μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο

Έσχατοι καιροί – μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο με την ένωση

Τ: Αυτό ακριβώς απαντά στο ερώτημα, το πώς η πνευματικότητα σχετίζεται με το κλίμα και την κλιματική κατάσταση γενικώς, εδώ …

IM: Είναι άμεσα συνδεδεμένα. Ας πούμε απλά, ότι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν πολλά. Μπορούν οι άνθρωποι να επηρεάσουν το κλίμα ή και κάτι άλλο; Μπορούν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά ο κόσμος είναι διαφορετικός τώρα.

Εδώ θα δώσω ένα απλό παράδειγμα. Ας φανταστούμε: μαζεύονται όλοι οι πιστοί, όλων των ονομασιών, όλων των θρησκειών, όλοι οι κληρικοί και όλοι οι άγιοι, ανεξάρτητα από το βαθμό και την κατάταξή τους, και όλοι μαζί αρχίζουν να προσεύχονται, για να μετακινηθεί το βουνό έστω για ένα χιλιοστό. Θα συμβεί αυτό;

Τ: Όχι.

IM: Φυσικά και δεν θα συμβεί. Ενώ οι αδελφές του Αλλατ, για τις οποίες έχουμε μιλήσει, μετέτρεπαν βουνά σε πεδιάδες και πεδιάδες σε βουνά. Και αυτό είναι αλήθεια. Μήπως αυτό δεν αναφέρεται; Μπορούν. Αλλά τι χρειάζεται για αυτό; Οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν Άνθρωποι και να ενωθούν.

Αλλά ακόμη και στην  πιο, ας πούμε, θετική εκδοχή, αν πραγματικά πολύ σύντομα,θα τελειώσουν οι καιροί του Σταυροδρομίου και η ανθρωπότητα θα επιλέξει τον δρόμο της πνευματικής ανάπτυξης, της ενότητας, αν σταματήσουν να σιωπούν όλοι όσοι  είναι τουλάχιστον λίγο Ζωντανοί, και ενωθούν,ούτε τότε δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις περισσότερες από τις καταστροφές, που έχουν ήδη επισημανθεί, ας πούμε. Αλλά θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αλλά θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε μόνο μαζί.

Και αυτό δεν είναι ιστορία τρόμου, μπορείτε να μην το πιστεύετε. «Πείτε πως, ένας φουτουριστής μασέρ, λέει παραμύθια μπορείτε να μην το πιστέψετε», — έτσι το συνειδητό λέει σε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό είναι επίσης αλήθεια. Δεν είναι έτσι; Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιστεύουν σε κάτι κακό. Αλλά στο κακό δεν θέλεις να πιστέψεις όταν έχει σχέση με τον εαυτό σου.

 

________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.