25.02.2021
Όλες οι θρησκείες του κόσμου: τι τις ενώνει και γιατί υπάρχουν τόσες πολλές;

Όλες οι θρησκείες περιέχουν ένα κοινό σπόρο

Γραπτή μορφή της εκπομπής «Ο συνειδητός νους και η Пροσωπικότητα. Από το αναπόφευκτα νεκρό στο αιωνίως ζωντανο». Μέρος 1

(Σημείωση, οι συντομογραφίες στο κείμενο: παρουσιάστρια Τατιάνα – T , Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ – IM, Ζαννα — Ζ, Βολόντια— В, Αντρέι — Α)

 0:00:01 — 0:11:30

Όλες οι θρησκείες περιέχουν ένα κοινό σπόρο, αλλά το συνειδητό χωρίζει τους ανθρώπους. Η μελέτη της θρησκείας είναι ένα πράγμα, ενώ ο μονοπάτι προς τον Θεό είναι άλλο. Από που ξεκινά η πορεία προς τον Θεό; Τι είναι μια κοινή πρωτο-γλώσσα; Οι άνθρωποι που γνωρίζουν την αλήθεια, ενώνονται ανεξάρτητα από τη θρησκεία. Όλα εξαρτώνται από την επιλογή του ατόμου.

Πώς επιτυγχάνεται η επίγνωση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ; Πνευματική εμπειρία πέρα από το νου …

«Στον κόσμο, μάς διδάσκονται μόνο νοημοσύνη, μνήμη, και γνώση που έρχεται από τη λογική. Ενώ γνωρίζοντας την Αλήθεια, κάποιος πρέπει να γίνει αυθεντία σε ένα  υψηλότερο στάδιο τελειοποίησης του εαυτού του, επίγνωσης και κατανόησης αυτών των βαθιών αισθημάτων που αναδύονται από την Ψυχή. Άλλωστε, η πνευματική εμπειρία είναι πέρα από τα όρια του νου … »

Από το βιβλίο «ΑλλάτΡα»

Н πνευματική εμπειρία είναι πέρα από τα όρια του νου

Т: Γεια σας, αγαπητοί φίλοι! Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινωνίας και ο πολιτισμός έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια της ζωής. Αλλά ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο, ο ίδιος ο άνθρωπος, η εσωτερική δυαδικότητά του και το ζήτημα της πραγματικής σημασίας της ύπαρξής του εδώ.

Σε κάθε εποχή, αυτό το νόημα της ζωής ήταν και θα είναι πάντα η Πνευματική απελευθέρωση, η οποία έχει επιτευχθεί μέσω της πρακτικής εμπειρίας της αυτογνωσίας, της γνώσης της πραγματικής φύσης όπως επίσης και με μέσα τελειοποίησης του εαυτού  σε πνευματικές πρακτικές. Το θέμα της εκπομπής μας σήμερα: «Ο συνειδητός νους  και η Пροσωπικότητα. Από το αναπόφευκτα νεκρό στο αιωνίως ζωντανο».

 Τρέιλερ της εκπομπής «Ο συνειδητός νους και η Пροσωπικότητα. Από το αναπόφευκτα νεκρό στο αιωνίως ζωντανο»

 • ΠΡΟΦΗΤΕΣ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ.
 • ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ
 • ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ
 • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
 • ΑΥΤΟΓΕΝΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.
 • ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
 • ΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;!
 • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ;!
 • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ;
 • ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ;
 • ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΥ. ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ.
 • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.
 • ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΑΙ.
 • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΩΣ ΖΩΝΤΑΝΟ»

Μια βαθιά κατανόηση της ουσίας της Αλήθειας γίνεται χωρίς λόγια

Т: Σήμερα οι συνομιλητές μου είναι: ο Ίγκορ Μιχάϊλοβιτς Ντανίλοβ, η Ζάννα, ο Βολόντια και ο Αντρέϊ.

Т: Ίγκορ Μιχάϊλοβιτς, μετά την παρακολούθηση  του κύκλου των εκπομπών «Η Αλήθεια είναι Μία για Όλους», με την άμεση συμμετοχή σας, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες του κόσμου έστειλαν εκπληκτικά σχόλια.

Αυτά τα σχόλια ποικίλουν, αλλά, είναι σημαντικό, ότι πολλοί από τους ανθρώπους που παρακολούθησαν ιδιαίτερα την προηγούμενη εκπομπή, ένιωσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, την πνευματικά γεμάτη σιωπή Σας, σε ένα εντελώς νέο επίπεδο πνευματικής αντίληψης. Πολλοί από αυτούς ένιωσαν τι είναι  βαθιά αισθήματα,αυτό το απεριόριστα πνευματικό, το οποίο είναι μέρος τους.

Βαθιά αισθήματα

IM: Αυτό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι που θα έπρεπε να κυριαρχεί σε όλους τους ανθρώπους. Αυτή είναι μια φυσική κατάσταση για κανονικούς ανθρώπους.

Т: Τώρα το ανακάλυψαν μέσα τους, αυτή τη βαθιά κατανόηση της ουσίας χωρίς λόγια, η οποία είναι εντυπωσιακά διαφορετική από τη συνήθη σκέψη και το έργο του συνειδητού.

IM: Άρα, δεν έχουν χαθεί όλα.

Т: Και είναι συγκινητικό που πολλοί παρατήρησαν ότι ο πιο σημαντικός διάλογος δεν έγινε πραγματικά με λόγια, αλλά στο επίπεδο των βαθιών αισθημάτων. Και μετά από τη συζήτηση, συνέκριναν αυτό που συνέβαινε με μια συγκεκριμένη ανακάλυψη της πηγής ή ενός ωκεανού αμέτρητης χαράς…

IM: Και αυτό είναι ενδιαφέρον. Συχνά, πολλοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει για την οικουμενική γλώσσα ή πρωτο-γλώσσα. Αλλά στην προηγούμενη εκπομπή, γίναμε κατανοητοί από ανθρώπους που δεν είναι οικείοι με τη γλώσσα που μιλάμε. Εννοώ λεκτικά.

Κατανόηση της βάσης όλων των θρησκειών

Το βήμα αναφοράς στο πνευματικό, από το οποίο αρχίζει η κατανόηση όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων

Т: Μια τέτοια ενδιαφέρουσα στιγμή… μετά την παρακολούθηση των εκπομπών, οι άνθρωποι εμποτίστηκαν με μια βαθιά αίσθηση της θρησκείας τους, τη βάση της θρησκείας τους, τη σπουδαιότητα της πνευματικής γνώσης που μεταδόθηκε μέσω των Пροφητών της. Και βρήκαν για τον εαυτό τους αυτό το πρώτο υποστηρικτικό βήμα στο πνευματικό, με το οποίο ξεκινά η κατανόηση των θεμελίων των θρησκειών και των πεποιθήσεών τους … Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διαβάσω μερικά γράμματα πάνω σε αυτό το θέμα..

«Bismillahi rrahmani rrahim!

Στο όνομα του Αλλάχ, του Πιο Ευγενικού,του πιο Ελεήμονος

JazakumuLahu Hairan. Еίθε ο Αλλάχ να σας ευλογήσει. Το θέμα είναι πολύ φλέγον σήμερα. Η εκπομπή είχε πολύ ισχυρό αντίκτυπο. Έχει ένα βαθύ νόημα για την κατανόηση της θρησκείας μου, το μονοπάτι μου. Μεταδίδεται μέσω του καρπού της ειλικρίνειας. Σε έναν από τους Χαντίθ του Προφήτη (η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ ας είναι επάνω του) σύμφωνα με τα λόγια του al-Hassan ibn Ali, ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ (η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ είναι επάνω σε αυτόν) είπε: «Αφήστε αυτό που αμφιβάλλετε, υπέρ αυτού που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πραγματικά, η ειλικρίνεια είναι η ηρεμία, και πραγματικά, το ψέμα είναι αμφιβολία».  (О Χαντίθ παρέδωσε at-Тirmizi (2520))

Barakallahu fikum (Ο Αλλάχ να σας ευλογεί).

Και εδώ είναι το δεύτερο γράμμα που ήρθε τελείως από το άλλο άκρο της γης:

Καλημέρα!

Είμαι Χριστιανή. Έχω διαβάσει τη Βίβλο και προσπάθησα να φανταστώ πού είναι αυτός ο αόρατος ουρανός του Θεού, αυτή η πνευματική πραγματικότητα, που δεν είναι  υλική. Πώς να φτάσω εκεί; Τι ξεκίνησε την πρώτη πρόθεση, το πρώτο βήμα της αληθινής πορείας των αγίων Πατέρων; Η κατανόησή  μου από το μυαλό ήταν ασαφής και αβέβαιη.

Και μόνο σήμερα, χάρη σε αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα, κατάλαβα χωρίς λόγια το βάθος και την απλότητα του αίσθηματος  της χάριτος του Θεού. Πραγματικά, όπως λέει η Βίβλος: «Εκείνα που μάτι δεν είδε, και αυτί δεν άκουσε, και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβηκαν, τα οποία ο Θεός ετοίμασε γι’αυτούς που τον αγαπούν» (1 Κορ. 2: 9).

Τώρα, ακούγοντας το κήρυγμα στην Εκκλησία, διαβάζοντας τη Βίβλο, άρχισα να κατανοώ το βάθος και την αλήθεια της Διδασκαλίας του Χριστού, που μας έδωσε η εκκλησία. Συνειδητοποίησα τι σημαίνει «Н βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας» (Λουκάς 17:21).  Κατάλαβα τα λόγια του Ιησού Χριστού όταν απάντησε: «Το βασίλειό μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο» (Ιωάννης 18:36).

Χριστιανισμός - Η Βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας

Όλες οι θρησκείες περιέχουν ένα κοινό σπόρο, αλλά τо συνειδητό χωρίζει τους ανθρώπους

Т: Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, αυτές και άλλες επιστολές έδειξαν ένα βασικό σημείο: από πού ιδανικά θα πρέπει να ξεκινήσει μια πρακτική κατανόηση της γνώσης οποιουδήποτε πνευματικού μονοπατιού που οδηγεί στον Θεό: με πρακτική επαφή με τα βαθιά αισθήματα σου.

Σήμερα, η προσέγγιση πολλών ανθρώπων απέναντι στις θρησκείες τους είναι συνήθεια και αδιαφορία,  απλά όπως ως προς την παράδοση. Δεν υπάρχει στην κοινωνία η κατανόηση του εαυτού μας, το πόσο σημαντικό είναι να ζει ο άνθρωπος με τον Πνευματικό Κόσμο.  Στην καλύτερη περίπτωση, οι άνθρωποι προσπαθούν να μελετήσουν τη θρησκεία τους, αλλά με βάση τις ιδέες του συνειδητού τους …

Το πνευματικό μονοπάτι ενώνει όλες τις θρησκείες και τις πνευματικές διδασκαλίες

IM: Εδώ υπάρχει ένα μικρό «αλλά»: η μελέτη της θρησκείας είναι ένα πράγμα, ενώ το μονοπάτι προς τον Θεό είναι άλλο. Όλες οι θρησκείες είναι καλές, έχουμε μιλήσει ήδη για αυτό πολλές φορές, δεν υπάρχουν κακές θρησκείες και όλες οδηγούν στο Θεό. Αλλά το ερώτημα είναι τι θέλει το άτομο, τι επιλέγει. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν απλώς να συμμετέχουν στη θρησκεία ως θεατρική παράσταση, απλώς να είναι μέρος της.

Ενώ πολλοί άλλοι αγωνίζονται να φτάσουν στον Θεό. Και η διαφορά είναι σημαντική. Αν οι άνθρωποι έχουν σχέση με κάποιο είδος θρησκείας, για να μην τους αγριοκοιτάζουν οι γείτονες, είναι ένα πράγμα. Και αν όμως έχουν σχέση με τη θρησκεία για να έρθουν στον Θεό μέσα από αυτήν, είναι εντελώς διαφορετικό. Και εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι όλες οι θρησκείες είναι ενωμένες με ένα νόημα, και το νόημα είναι απλό, είναι το μονοπάτι προς τον Θεό.

Т: Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, στις εκπομπές, Еσείς είπατε, ότι οποιαδήποτε θρησκεία περιέχει τους σπόρους της γνώσης και για να ακολουθήσει κάποιος το μονοπάτι που οδηγεί στο Θεό, χρειάζεται να καταλάβει τουλάχιστον στην πράξη ότι υπάρχει μια άλλη αντίληψη, η αντίληψη των βαθιών αισθημάτων …

Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, υπάρχουν περίπου 300 θρησκείες στον κόσμο. Και ο καθένας λέει στη θρησκεία του, ότι το δικό του μονοπάτι προς τον Θεό είναι το μόνο σωστό και αληθινό.

IM: Αυτό το λένε από το νου. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που λένε αυτοί που, σαν κακός οδηγός, οδηγούν ανθρώπους στον βάλτο, από όπου δε μπορούν να πάνε πουθενά. Ενώ οι πραγματικοί άνθρωποι, που οι ίδιοι έχουν γνωρίσει αυτό το μονοπάτι, που το ακολουθούν, δεν θα το πουν ποτέ.

Σε όλες τις πραγματικές θρησκείες (όχι εκείνες που οι άνθρωποι επινόησαν τεχνητά αλλά οι πραγματικά αληθινές) όλοι όσοι έχουν φτάσει σε αυτό το μονοπάτι καταλαβαίνουν ότι σε όλες τις θρησκείες υπάρχει ένας σπόρος:   το μονοπάτι προς τον Θεό. Και όλα τα υπόλοιπα είναι κουλτούρα, μια κληρονομιά και πολλές άλλες ιδιότητες αποδεκτές για συγκεκριμένους λαούς, τίποτα περισσότερο. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά είναι ένα μονοπάτι.

Όλες οι θρησκείες ενώνονται με ένα νόημα: το μονοπάτι προς τον Θεό

Гιατί το μονοπάτι προς τον Θεό είναι χωρισμένο σε τόσες θρησκείες;

Т: Ίγκορ Μιχάιλοβιτς, γιατί είναι το μονοπάτι προς τον Θεό γενικά χωρισμένο σε τόσες θρησκείες;

IM: То συνειδητό πάντα διαιρεί, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά: ο αγώνας για την εξουσία, ο αγώνας για κυριαρχία πάνω σε κάποιον. Αυτό είναι η ύλη, αυτοί είναι οι νόμοι της ύλης, η ουσία είναι σε αυτό: διαίρει και βασίλευε, γι’ αυτό οι άνθρωποι διαχωρίζονται. Αλλά εκείνοι που φτάνουν στην κατανόηση, αυτοί, αντίθετα, τείνουν να ενώνουν.

________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.