28.02.2021
Οι έσχατες ημέρες Τι βοηθά στην επιβίωση του πολιτισμού

Οι προάγγελοι των εσχάτων ημερών και πώς μπορεί να επιβιώσει η ανθρωπότητα

Έκδοση κειμένου της εκπομπής «ТО ΚΛΙΜΑ. ТО ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ» με τη συμμετοχή του Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ. Μέρος 5

(Σημείωση, οι συντομογραφίες στο κείμενο: παρουσιάστρια Τατιάνα – T , Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ – IM

 1:02:27 — 1:19:29

Ποιές προφητείες για τις έσχατες ημέρες γίνονται πραγματικότητα σήμερα; Ποιο μέλλον θα επιλέξει η ανθρωπότητα; Ποιος είναι αυτός ο Δικαστής, που θα έρθει στο τέλος των καιρών; Ποιος και γιατί χωρίζει τους ανθρώπους σε θρησκείες; Τι εμποδίζει την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της φτώχειας, της πείνας και της έλλειψης πόσιμου νερού; Τι μπορεί πραγματικά να ενώσει τους ανθρώπους και γιατί το  φοβάται πολύ το σύστημα;

Προηγούμενο άρθρο: «Η ευθύνη κάθε ατόμου για την μοίρα του και για το μέλλον της ανθρωπότητας». Μέρος 4

ΒΙΝΤΕΟ
«ΟΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ»

Εκφωνητής: Οι προάγγελοι των εσχάτων ημερών. Τι πραγματοποιείται;

Άπουσία πνευματικότητας της κοινωνίας τις έσχατες ημέρες

Εκφωνητής: Η πνευματική και ηθική παρακμή της ανθρωπότητας.

Στην Αγία Γραφή του Χριστιανισμού, στη Βίβλο, λέγεται: «Να ξέρεις ακόμα και τούτο, τις έσχατες ημέρες θα έρθουν δύσκολοι καιροί. Γιατί οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, υπερόπτες, συκοφαντικοί, κτηνώδεις … εχθροί του καλού».

vα ξέρεις ακόμα και τούτο, τις έσχατες ημέρες θα έρθουν δύσκολοι καιροί
Η Βίβλος για τους ανθρώπους των έσχατων καιρών

 

Εκφωνητής: Στην αρχαία θρησκεία, τον Ινδουισμό  λέγεται ότι στην τελευταία εποχή του κύκλου, την Κάλι-Γιούγκα «πρακτικά όλες οι ευχάριστες ιδιότητες θα λιγοστεύσουν».

Θα είναι μια σκοτεινή εποχή, όταν «η πνευματική θέση ενός ατόμου θα εξακριβώνεται από εξωτερικά σύμβολα και πάνω σε αυτή την βάση, οι άνθρωποι θα  μετακινούνται από τη μια πνευματική τάξη στην άλλη».

Όπου «ο σκοπός της ζωής θα είναι να χορτάσει το στομάχι, και η αυθάδεια θα θεωρείται ειλικρίνεια».

τι λένε οι άγιοι για τους έσχατους καιρούς
Ο Ινδουισμός για την απώλεια όλων των καλών ποιοτήτων των ανθρώπων της εποχής της Κάλι Γιούγκας.

 

Ο Ινδουισμός για τους έσχατους καιρούς
Ο Ινδουισμός για την εξαφάνιση της ειλικρίνειας, της αγνότητας και της ευσπλαχνίας στους έσχατους καιρούς

 

Ο Ινδουισμός για την πνευματική παρακμή των ανθρώπων τις έσχατες  ημέρες
Ο Ινδουισμός για την απουσία ηθικής των ανθρώπων στο τέλος της εποχής Κάλι Γιούγκα

 

τα σημάδια των έσχατων καιρών στον ινδουισμό
Ο Ινδουισμός για την έλλειψη πνευματικών αξιών στην κοινωνία κατά τη διάρκεια της Κάλι Γιούγκας

 

οι άνθρωποι έχουν χάσει την κατανόησή  του νοήματος της ζωής
Ο Ινδουισμός για την έλλειψη της κατανόησης του πραγματικού σκοπού της ανθρώπινης ζωής στις έσχατες ημέρες

Φυσικές καταστροφές και επιτάχυνση του χρόνου

Εκφωνητής: Οι προάγγελοι των εσχάτων ημερών: τρομερά φαινόμενα, σεισμοί σε διάφορα μέρη, επιτάχυνση του χρόνου.

Στο  Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο λέγεται: «…θα παρουσιαστούν πείνες και επιδημίες και θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί σε διάφορα μέρη και θα συμβούν φοβερά πράγματα, και θα φανούν μεγάλα σημάδια από τον ουρανο».

σχετικά με τους κατακλυσμούς  στον πλανήτη τις έσχατες  ημέρες
Η Βίβλος σχετικά με τα φαινόμενα της φύσης τις έσχατες ημέρες

 

Εκφωνητής: Το Ισλάμ αναφέρει επίσης την Ημέρα της Κρίσης, Αλ-Κιαματ. Στο Χαντιθ λέει ότι «ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ, είθε ο Αλλάχ να τον ευλογεί και να τον καλωσορίζει, είπε: “Δεν θα έρθει η Ώρα, έως ότου οι σεισμοί γίνουν συχνοί και έως ότου  ο χρόνος θα περνάει γρήγορα … “»

επιτάχυνση του χρόνου - ένα σημάδι του προσεχούς τέλους του χρόνου, Ισλάμ
Το Ισλάμ για την Ημέρα της Κρίσης (Kiyamat)

 

Εκφωνητής: «Пουρανας»: τα ιερά κείμενα της αρχαίας ινδικής λογοτεχνίας. Αυτοί οι αρχαίοι μύθοι μιλούν για τη φρίκη του τέλους της Κάλι-Γιούγκα, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: «Οι άνθρωποι θα υποφέρουν πολύ από το κρύο, τον άνεμο, την ζέστη, τη βροχή και το χιόνι. Θα βασανίζονται επιπλέον από διαμάχες, πείνα, δίψα, ασθένεια και ατελείωτο άγχος».

Σημάδια του τέλους των εποχών στα Πουράνας
Ο Ινδουισμός, Πουράνας για τη φρίκη του τέλους της εποχής Κάλι Γιούγκα

Η ανθρωπότητα μπορεί να επιβιώσει μόνο με την ένωση

Ένα κομμάτι της εκπομπής «Το κλίμα. Το μέλλον τώρα».

Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ:

Αλλά ακόμη και στην πιο  θετική εκδοχή, ας πούμε, αν πραγματικά πολύ σύντομα σταματήσουν οι καιροί του Σταυροδρομίου και η ανθρωπότητα επιλέξει τον δρόμο της πνευματικής ανάπτυξης, της ενότητας, αν σταματήσουν να σιωπούν όσοι είναι τουλάχιστον λίγο ζωντανοί και ενωθούν, ούτε τότε δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις περισσότερες από τις καταστροφές που έχουν ήδη επισημανθεί, ας πούμε. Αλλά θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αλλά θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε μόνο μαζί.

Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ
Ίγκορ Μιχάιλοβιτς Ντανίλοβ στην εκπομπή «ТО ΚΛΙΜΑ. ТО ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ»

 

Εκφωνητής: Όπως αναφέρεται στο βιβλίο «ΑλλατΡα»: «Η γνώση έχει ήδη δοθεί στον άνθρωπο και μόνο από αυτόν εξαρτάται η επιλογή και η δράση του. Και οι αλλαγές σε ολόκληρη την κοινωνία του κόσμου, εξαρτώνται από τις πράξεις του καθενός! Για όλους τους ανθρώπους που ζουν, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να σωθούν πνευματικά οι ίδιοι και ο πολιτισμός».

τελευταία ευκαιρία να σώσετε τον εαυτό σας και τον πολιτισμό - βιβλίο «ΑλλάτΡα»

Τις έσχατες ημέρες  θα έρθει ο Κριτής…

Т: Έχουν πει τόσα πολλά για την Έσχατη ημέρα τόσο στην εσχατολογία, όσο και σε διάφορες θρησκείες. Συγκεκριμένα, συναντήσαμε επίσης ότι στην εσχατολογική λογοτεχνία του πρώτου αιώνα π.Х., λεγόταν για όλα  αυτά, για τα οποία μιλάτε Εσείς. Και λεγόταν πως θα έρθει ο Κριτής. Και αν είναι δυνατόν, θα το διαβάσω …

: Παρακαλώ.

Т: Λέγεται ότι «Επιλέχθηκε και ήταν κρυμμένος από τον Κύριο πριν την προέλευση του κόσμου και θα παραμείνει ενώπιον Του μέχρι το τέλος των αιώνων». Γιατί αυτή η κατανόηση του «κρυφού» έχει ενδιαφέρον, διότι αναφέραμε στην προηγούμενη εκπομπή, ότι ο Ιμάμης Μάχντι θα είναι σε μια κρυφή κατάσταση…

:Ναι εδω αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα, σύμφωνα με τη γλώσσα του Χριστιανισμού.

Т: Ναι, έχει ειπωθεί ότι «…Στο τέλος των καιρών, ο Κύριος θα τον αποκαλύψει στους ανθρώπους και θα Τον τοποθετήσει στο θρόνο της δόξας Του, ώστε αυτός να κρίνει κάθε δημιουργία σύμφωνα με τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε από την αρχή». Αλλά αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι ότι… «Όταν σηκωθεί να κρίνει τον κόσμο, ο κόσμος θα γονατίσει εμπρός του και θα  επαινεί αυτόν και τον Κύριο των πνευμάτων, και η φωνή των εκλεκτών μαζί με τη φωνή των αγγέλων στον ουρανό θα ενωθούν με τον κοινό ύμνο στον Κήπο της Ζωής».

: Αυτό είναι σωστό, «στον κήπο της Ζωής» και «η φωνή των εκλεκτών στον κήπο της Ζωής». Το θέμα είναι, ακόμα και από αυτή την οπτική, όντως λέει «όλοι»;

Т: Πολλοί καλούνται, αλλά λίγοι επιλέγονται.

: Απολύτως σωστό. Από τη μία πλευρά, όλοι οι άνθρωποι είναι εκλεκτοί. Είναι σε αυτόν τον κόσμο, είναι εδώ, τους έχει δοθεί ήδη η ευκαιρία. Αλλά σε αυτό το πλαίσιο λέγεται για τους εκλεκτούς που απέκτησαν τη Ζωή. Είναι ακόμα εδώ, στον κήπο, ανάμεσα στους ανθρώπους στη γη, αλλά έχουν ήδη εκλεγεί επειδή είναι ήδη Ζωντανοί. Και αυτοί Τον αισθάνονται και Τον καταλαβαίνουν, αισθάνονται και καταλαβαίνουν Ποιος είναι. Και η φωνή τους συνδέεται ήδη με τη φωνή Του, σωστά; Όπως και οι άγγελοι στον παράδεισο.

Т: Για τον κοινό ύμνο …

: Σε έναν κοινό ύμνο.

Т: … του θριάμβου της αγάπης.

: Φυσικά.

μάθε ποιός είσαι

Ποιος και γιατί έχει διαχωρήσει τους  ανθρώπους με βάση τις θρησκείες;

Т: Είναι που φαίνεται πως όλα υπάρχουν ήδη στις θρησκείες… όπως στο Ισλάμ, στον Χριστιανισμό, στον Ζωροαστρισμό, πολλά έχουν ειπωθεί για την επιλογή των ανθρώπων και ειδικότερα, για την ενεργή θέση των ανθρώπων στο να επιλέγουν το καλό.

: Ναι και η κυκλικότητα αναφέρεται, και όλα τα υπόλοιπα έχουν συζητηθεί. Λοιπόν, έτσι δεν είναι;

Т: Ναι. Απλά, ξέρετε, οι επιστήμονες ερευνούν κάπως μονόπλευρα, μόνο στον τομέα τους, αλλά τελείως …

: Και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη.

Т: Στις γειτονικές … Ναι … Δεν κοιτάνε καθόλου στους συναφείς τομείς της επιστήμης …

: Φυσικά. Και γιατί ο σατανάς έχει επίσης διαχωρίσει τους ανθρώπους με βάση τις θρησκείες; Άλλωστε, στην πραγματικότητα ο σατανάς τους έχει διαχωρήσει. Μάλιστα έχει διαχωρήσει τις θρησκείες (έχουμε μιλήσει πολύ για αυτό), έτσι ώστε οι άνθρωποι να μη μπορούν να δουν τη ολοκληρωμένη εικόνα.

Επειδή εάν υπάρχει μια αντικειμενική οπτική της πλήρους εικόνας του κόσμου, όλων των θρησκειών, τότε θέλοντας ή μη, σε τι φτάνει κανείς; Στον Κοινό Σπόρο. Φτάνει σε μια συνολική κατανόηση, σε αυτό που φτάνουν όλοι οι άγιοι. Ό, τι τελικά ο Θεός είναι έναςΚαι ένας άνθρωπος μπορεί να έρθει σε Εκείνον μόνο μέσω της Αγάπης, και όχι μέσω του φόβου ή μέσω οτιδήποτε άλλου.

Ο φόβος είναι που περιορίζει και υποδουλώνει τους ανθρώπους  στο ίδιο το σύστημα, ας πούμε. Και πάλι, ο άνθρωπος δεν είναι σκλάβος του Θεού. Δεν μπορεί να είναι δούλος του Θεού και αυτά είναι επίσης υποκαταστάσεις. Ο άνθρωπος είναι σκλάβος  του σατανά, για όσο επιλέγει να είναι σκλάβος του. Έτσι είναι.

ο άνθρωπος δεν είναι σκλάβος του Θεού

Т: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους να μοιράζονται  αυτές τις Γνώσεις, με σκοπό να μην βλέπεις κάποιον άλλον σαν ξένο, με σκοπό να δεις ότι το συνειδητό είναι ακριβώς αυτός ο ξένος. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι δεν το  βλέπουν αυτό …

Τι ενώνει τους ανθρώπους;

: Και εδώ απαντάς στις βασικές αρχές των βασικών αρχών. Το συνειδητό, κάνει τους ανθρώπους μεμονωμένους και μοναχικούς. Και γιατί (γι’ αυτό έχουμε μιλήσει επίσης πολύ), οι άνθρωποι όντας ανάμεσα σε αγαπημένους, πάλι εξακολουθούν να αισθάνονται μόνοι τους; Για όσο μιλάνε, γελούν, διαφωνούν, ακόμη και όταν τσακώνονται, δεν αισθάνονται μόνοι. Αλλά λίγο να ησυχάσει ο άνθρωπος, και κλείσει τα μάτια του, νιώθει μοναξιά ακόμα και ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, είναι μόνος του, όσο κυβερνάται από τον σατανά.

Αλλά όταν ένας άνθρωπος ζει με τον Πνευματικό κόσμο, όταν η Αγάπη του Θεού είναι το πιο σημαντικό από όλα γι ‘αυτόν και όταν αισθάνεται Αγάπη για απάντηση και η Ζωή γεννιέται σε αυτόν, τότε καταλαβαίνει, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, ότι δεν είναι μόνος του. Είναι αδύνατο όταν ο Θεός είναι μαζί του. 

Όταν ολόκληρος ο Πνευματικός Κόσμος βρίσκεται μέσα του και αυτός είναι μέσα σε αυτόν τον Κόσμο, πώς μπορεί να είναι μόνος; Και αυτό είναι το θέμα: το πνευματικό ενώνει, ενώ το διαβολικό διαχωρίζει.

τι ενώνει τους ανθρώπους;

Т: Και πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να μοιράζονται μεταξύ τους, ακόμη και μόνο στην επικοινωνία …

: … για να καταλαβαίνουν.

Т: για να καταλαβαίνουν, ναι, και να είναι  παράδειγμα οι ίδιοι.

: Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα… δύο ερωτευμένες καρδιές αγαπούν η μία την άλλη, δε μπορούν να ζήσουν η μία χωρίς την άλλη και, άξαφνα, είναι ήδη εχθροί. Και πόσα τέτοια παραδείγματα; Και νιώθουν μίσος και φθόνο.

Οι άνθρωποι μπορούν πάντα να καταλήξουν σε συμφωνία και να λύσουν οποιαδήποτε προβλήματα.

Т: Αυτές οι καταστάσεις είναι σαν… άλλωστε όλα είναι φράκταλ, είναι σαν, λοιπόν, αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν εντός της οικογένειας (IM: Ναι). Και αν μιλήσουμε για τους κατακλυσμούς, είναι ακριβώς όπως είπατε Εσείς: οι πρόσφυγες θα συναντηθούν με ανθρώπους, στους οποίους θα πάνε, που είναι ακριβώς το ίδιο, όταν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν…

: Και αν το δούμε από την οπτική γωνία του Πνευματικού Κόσμου, έρχεται ο άνθρωπος… εσύ πηγαίνεις στον εαυτό σου. Δε μπορεί να είναι αλλιώς, γιατί στον Πνευματικό Κόσμο αυτό συμβαίνει.  Δεν χαίρεσαι να συναντάς τον εαυτό σου; Λοιπόν, οι άνθρωποι ήρθαν… Εδώ δε μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες και δε μπορεί να υπάρξει συζήτηση.

Ας πούμε, πως κανείς δεν θα έρθει στον άλλο με όπλο και κανείς δεν θα συναντήσει κανέναν με όπλο, γιατί συναντιούνται οι πιο αγαπημένοι άνθρωποι, οι πιο στενοί και οι πιο κοντινοί, οι οποίοι είναι πάντα χαρούμενοι  και που θα είναι πάντα μαζί. Τι είδους διαφωνία μπορεί να υπάρξει; Είναι πάντα δυνατό να έρθεις σε συμφωνία, είναι πάντα πιθανό… πιθανό να επιλύσεις τα πάντα.

Η ενοποίηση αποτελεί τη βάση της ανθρώπινης επιβίωσης στις έσχατες  ημέρες

Οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να κάνουν την έρημο εύφορη. Απλά δεν χρησιμοποιείται. Δεν θέτουμε το ερώτημα… Οι άνθρωποι παλεύουν το λιμό, ναι (θα δώσω ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το σύστημα). Ο ΟΗΕ και πολλοί άλλοι οργανισμοί καταπολεμούν το λιμό εδώ και πολύ καιρό, αλλά υπάρχουν όλο και περισσότεροι πεινασμένοι άνθρωποι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Είναι όμως πραγματικά δυνατό να επιλυθεί το ζήτημα της έλλειψης νερού και των τροφίμων; Ενώ ο κόσμος κυβερνάται από τον σατανά, όχι! Επειδή είναι πολύ πιο σημαντικό γι΄ αυτούς, να υπηρετούν το διάβολο στο κεφάλι τους, ή, πιο απλά, θέλουν να κάνουν περισσότερα χρήματα χωρίς να κοιτάξουν κανέναν. Μόνο που τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα χρήματα; Δεν είναι έτσι;

Και από πνευματική άποψη; Εύκολο, όλα είναι δυνατά. Και δέντρα να φυτευτούν, εκεί που κόπηκαν, και να δημιουργηθούν συνθήκες, όπου  όλα θα υπάρχουν (Τ: Τα κύρια πράγματα για έναν άνθρωπο…), και όλοι θα ζουν με επάρκεια.

Т: Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν άνθρωπο είναι απλά να επικεντρωθεί, στο να χαρίζει  Αγάπη, γιατί στον σύγχρονο κόσμο όλοι θέλουν, το είπατε σωστά Εσείς…

Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν άνθρωπο είναι να γίνει Ζωντανος, τότε λύνονται όλα. Οι νεκροί είναι δύσκολο να το καταλάβουν. Και εκείνοι, μέσα στους οποίους εξακολουθεί να λάμπει η Ζωή, αυτοί το αισθάνονται και μπορούν να το καταλάβουν.

ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να γίνει Ζωντανός

Γιατί το σύστημα φοβάται την πνευματική ενοποίηση των ανθρώπων;

Т: Θέσαμε επίσης το θέμα της κατανομής των πόρων, θέλω απλώς να θίξω και αυτή την ερώτηση, γιατί στη σύγχρονη εποχή, φυσικά, τα ΜΜΕ προωθούν πολύ πληροφορίες σχετικά με…

: Ναι, λένε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να τοαντιμετωπίσει αυτό στο μέλλον. Και ποιος ασχολείται με αυτό τώρα, δεν είναι το σύστημα;

Т: Τι διαφορά έχει: είναι κάποιος που ελέγχεται από το σύστημα και…

: Και κάποιος άνθρωπος, είπε, ότι στο εγγύς μέλλον θα αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση, υποτίθεται για το καλό της ανθρωπότητας. Δεν συμβαίνει αυτό τώρα; Μια απλή ερώτηση.

Т: Δηλαδή, το σύστημα στρέφει την προσοχή σε κάποιο μέλλον, και εδώ και τώρα απλώς εφαρμόζει (IM: Φυσικά) τα σχέδιά του (IM: Απολύτως). Αλλά ξέρετε, αναρωτιέμαι πάνω σε τι στηρίζεται το σύστημα;

: Στηρίζεται στον εγωισμό και την υπερηφάνεια μεμονωμένων ατόμων. Το ερώτημα είναι: πού είναι η υπερηφάνεια και ο εγωισμός των υπολοίπων ανθρώπων; Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή όλα είναι διαχωρισμένα. Τα πάντα είναι μοιρασμένα και διαχωρισμένα, δεν υπάρχει ενότητα.  Και γιατί  για το σύστημα φοβάται την ενότητα; Όταν οι άνθρωποι ενώνονται πνευματικά…στην πραγματικότητα λόγο της καλύτερης κατανόησης, ας πούμε, από την μεγαλύτερη πνευματική ώθησή τους, ναι; Αυτό είναι καταστροφικό για το σύστημα.

το σύστημα  φοβάται την πνευματική ενοποίηση των ανθρώπων

Т: Δηλαδή, όλα τα προγράμματά του καταρρέουν εντελώς;

: Σχέδια. Φυσικά, επειδή στο σύστημα αρέσει να κάνει σχέδια.

Т: Δεν βλέπει, τι συμβαίνει.

: Ναι. Ενώ εδώ, όταν η πνευματική ενοποίηση των ανθρώπων με βάση την Αγάπη, την κατανόηση, αυτό… με τίποτα… δεν είναι μέρος των σχεδίων του.

Т: Το σύστημα δεν βλέπει τι συμβαίνει, όταν οι άνθρωποι ενώνονται από Αγάπη…

: Και δεν ξέρει, τι να κάνει με αυτό.

Т: …και δεν ξέρει, τι να κάνει με αυτό.

: Φυσικά.

Т: Είναι εντελώς αόρατο αυτό, και το πώς αναπτύσσεται …

: Είναι σαν ένα σφάλμα στο πρόγραμμα, καταλαβαίνεις; Είναι σαν έναν ιό, που μπορεί να απενεργοποιήσει τελείως το tablet. Έτσι είναι και εδώ.

Т: Αυτές οι πληροφορίες δίνουν πολύ έμπνευση, γιατί, φυσικά (IM: Ναι, ναι), αυτές οι πληροφορίες διασπούν όλα τα πρότυπα του συνειδητου, που υπάρχουν στα κεφάλια των ανθρώπων.

: Δεν είναι τίποτα, το σύστημα είναι γεμάτο επιχειρήματα, μην ανησυχείς. Θα επιδιορθώσει τα πρότυπα στα κεφάλια, αυτά που έχουν καταρρεύσει.

πώς να επιβιώσει η ανθρωπότητα τις έσχατες ημέρες

Η φροντίδα του άλλου είναι μια φυσική ανθρώπινη ανάγκη.

Т: Έχουμε αγγίξει το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης… Όμως καταλαβαίνω, πόσο θέλει το σύστημα να γίνει ο υποκαταστάτης ενός ατόμου στα ζητήματα, που στην φυσική του κατάσταση, στην κατάσταση του Αγγέλου, ο ίδιος ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να δείχνει φροντίδα ο ένας για τον άλλον, ναι, δηλαδή, να φροντίζει έναν άλλον άνθρωπο, να χαρίζει…

: Δεν είναι υποχρεωμένος σε κανένα. Αυτό είναι μια ανάγκη (T: Φυσική). Αυτό είναι μια φυσική ανάγκη. Όμως η κατανόηση του «θα έπρεπε», «πρέπει να φαίνεται καλός άνθρωπος»,  αυτό σίγουρα προέρχεται από το σύστημα στο συνειδητό των ανθρώπων. Πρέπει δηλαδή να βάλει μια μάσκα κάποιου, όπως η Μητέρα Τερέζα, ναι, και σε όλους πρέπει να κάνει καλό. Γιατί όμως; Επειδή κανείς δεν ξέρει, ποια ήταν στην πραγματικότητα η Μητέρα Τερέζα… Λοιπόν, δεν θα αναπτύξουμε αυτό το θέμα.

Πρέπει να είσαι ασυμβίβαστος με τις εκδηλώσεις του συστήματος μέσα σου

Т: Αγγίξαμε επίσης το ζήτημα του «να είσαι καλός», επειδή το πρότυπο αυτό είναι στο μυαλό των ανθρώπων, «να είσαι καλός σε όλα», ακόμα και  στις εκδηλώσεις του συστήματος ας πούμε, ακόμα και εκείνες τις στιγμές, που χρειάζεται και μέσα σου …

: Περίμενε … Εάν σου (μίλησα ήδη για αυτό σε μια από τις εκπομπές), εάν σου δαγκώσει ένα λυσσασμένο σκυλί το αριστερό  πόδι, πρέπει να του δώσεις να σου δαγκώσει και το δεξί; Αφου  πρέπει να είσαι καλός με το άρρωστο τρελό μισοπεθαμένο σκύλο, που θέλει να σε δαγκώσει. Πρώτα, σου δαγκώνει το αριστερό πόδι, και ύστερα θέλει πολύ να δαγκώσει και το δεξί. Πρέπει να του δώσεις και το δεξί σου ποδαράκι, ή τι πρέπει να κάνεις;

Т: Οι άνθρωποι (IM: και επίσης εδώ είναι η απάντηση), δεν διακρίνουν (IM: Κατανόηση) ναι, και δεν κατανοούν ότι πρέπει να είσαι ασυμβίβαστος, ας πούμε, σταθερός σε σχέση με τις εκδηλώσεις του συστήματος μέσα σου πρώτα απ όλα…

:Για αυτό και ο κόσμος είναι έτσι.

να ζεις την  κάθε μέρα σαν να είναι η  τελευταία

___________________

Επόμενο άρθρο: «Η Γνώση δόθηκε – καιρός να ενωθούμε». Μέρος 6.

Н εκπομπή «ТО ΚΛΙΜΑ. ТО ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.